Flu
 
 
 
 
Indulceste-l cu un desert catalan Este un desert simplu de facut, poate nu foarte popular la noi, insa credem ca niciodata nu avem destule deserturi.

Ai nevoie de:

- 250 ml lapte.
- 250 ml frisca.
- O lamaie (de fapt, ai nevoie de coaja unei lamai, nu rasa insa).
- 160 grame zahar.
- 5 galbenusuri.
- O lingura de amidon de porumb (faina de porumb, a nu se confunda cu malaiul).
- 1 baton de scortisoara.

Laptele si frisca se pun intr-un vas pe foc. Preferabil, unul de teflon sau unul in care sa nu exista sansa de "prindere". Se adauga 20 de grame de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Se lasa la o flacara medie, pana cand incep sa fiarba. Dupa primul clocot, se indeparteaza de pe foc.

Se bat galbenusele intr-un bol. Separat se amesteca 60 de grame de zahar cu amidonul de porumb si se adauga peste oua. Folosind un tel, se "bate" amestecul obtinut pana cand compozitia are consistenta unei creme. Coaja de lamaie si batonul de scortisoara sunt scoase din lapte. Amestecul de lapte si frisca se pune iar pe foc, la flacara mica, si se adauga crema de oua incet. Se lasa pe foc pana cand compozitia devine mai groasa si mai cremoasa.
Se imparte totul in 4-6 castronase de servit. Se pastreaza la racit. Cel mai bine ar fi sa stea peste noapte in frigider.

Cu o ora inainte de servire, incalziti 100 de grame de zahar in 100 ml de apa la flacara mare. Amestecati continuu in timp ce zaharul se caramelizeaza si prinde o culoare maronie. Luati vasul de pe foc si puneti-l in apa rece pentru cateva minute. Turnati apoi cate o lingura de caramel deasupra fiecarui castronas. Se serveste rece. Se poate folosi si zahar brun pentru caramel.

Pont: daca veti la indemana si un pahar de Sherry sec, desertul catalan vi se va parea si mai delicios.


Taguri articol:
indulceste-l desert catalan

Autorul articolului "Indulceste-l cu un desert catalan": Iulia
04.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Indulceste-l cu un desert catalan"...

Alte articole
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu