Flu
 
 
 
 
Musaca greceasca Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile noastre.

Ingrediente:
3 cepe.
750 de grame de carne tocata (amestec de porc si vita).
2 linguri de unt.
1 cana de vin alb.
Rosii.
Sare.
10 vinete mici.
Ulei de masline.
8 linguri de parmezan ras.
Patrunjel.

Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu carnea tocata in unt. Se adauga vinul alb. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si, impreuna cu patrunjelul tocat, se pun in tigaie peste carne si ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai adauga putina apa. Se lasa pe foc timp de aproximativ o ora.

Vinetele se taie in felii groase si se presara sare peste ele. Se lasa timp de o ora pentru a elimina sucul amar pe care-l contin. Apoi se prajesc in ulei de masline. Jumatate din ele se pun intr-o tava astfel incat sa acopere complet fundul acesteia. Se presara doua linguri de parmezan peste ele. Alte patru linguri de parmezan se adauga in amestecul de carne, ceapa si rosii. Acesta se intinde peste stratul de felii de vinete, dupa care se adauga restul vinetelor ramase.

Pentru sosul Bechamel, aveti nevoie de 1 lingura de unt, 2 linguri de faina, o jumatate de litru de lapte si 2 galbenusuri de ou.
Se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele in mod treptat, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se toarna peste musaca. Bateti galbenusurile si intindeti-le peste musaca. Se adauga si cele 2 linguri ramase de parmezan si totul se introduce la cuptor pentru inca o ora, la o temperatura medie.

Pofta buna!


Taguri articol:
musaca greceasca

Autorul articolului "Musaca greceasca": Iulia
04.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Musaca greceasca"...

Alte articole
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu