Flu
 
 
 
 
Pielea nou-nascutului - Milia Desi s-ar astepta ca pieela unui bebelus sa fie perfect curata, moale si proaspata, foaret multe sunt mamicile care descopera mici imperfectiuni pe fata si capsorul copilului. In afara de dermatita seboreica si eritemul fesier, afectiuni mai cunoscute ale sugarilor, este foarte des intalnita si milia, adica acele mici puncte albe, ca niste cosuri, pe barbie, nasuc sau obraji.

Milia poate sa apara la orice varsta si sigur ai mai vazut pana acum aceel puncte albe, caracteristice, dar este mult mai des intalnita la nou-nascuti decat la copii mari sau adulti. De fapt, aproape jumatate din nou-nascutii sanatosi au aceasta problema. De fapt, nu s-ar putea spune ca este o problema, pentru ca nu provoaca dureri sau alte neplaceri sugarului. Punctuletele albe sunt cel mult inestetice, dar fii sigura ca lui bebe nu-i pasa de aspectul asta.

Aceste puncte albe sunt microchisturi pline cu keratina. Ele apar pentru ca celulele moarte ale pielii raman blocate in mici pungute, sub pielea sanatoasa. Pe masura ce tesuturile de deasupra mor la randul lor, acea substanta alba iese la suprafata si se curata. Este posibil sa se formeze noi puncte, dar in timp, pielea se va curata complet. Daca la trei luni bebele inca mai are milia, probabil ca cel mai bine ar fi sa consulti pediatrul, dar oricum, asta nu inseamna ca are o problema grava.

Pana la disparitia semnelor, nu ai mare lucru de facut. Nu trebuie decat sa te asiguri ca pielea bebeluslui este curata. Pentru asta, spala-i fata de doua-trei ori pe zi, cu apa calduta si usuca pielea prin tamponare cu un prosop moale. In rest, nu prea ai ce face si,d e fapt, nici nu ai de ce sa intervii. Nu incerca sa storci punctuletele albe ca pe cosuri, pentru ca este posibil sa provoci rani care vor lasa cicatrici permanente si nici nu incerca sa freci pielea cu un scrub pentru ca in acest moment este prea sensibila pentru un asemenea tratament. Nu incerca creme sau tratamente fara sa consulti medicul copilului. Pe o piele atat de sensibila, orice crema poate sa provoace reactii alergice destul de grave.

Daca sugarul are milia, asta nu inseamna ca mai tarziu va face acnee sau orice alta boala dermatologica. Milia nu are nicio legatura cu acneea si nici nu poate prezice cum se va modifica pielea copilului in viitor.


Taguri articol:
pielea nou-nascutului milia

Autorul articolului "Pielea nou-nascutului - Milia": Erika
06.02.2009

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Pielea nou-nascutului - Milia"...

Alte articole
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu