Flu
 
 
 
 
Prima intalnire cu bebe. La ce sa te astepti Orice mamica viseaza un bebe perfect: rozaliu, grasun si fin numai bun de strans in brate, mangaiat si sarutat din cap pana in picioare. Ne asteaptam ca pielea de bebe sa fie curata si fina, perisorul moale si parfumat, nasucul mic cat un nasturas. Asa ca multe mamici sunt uimite sa vada ca nou-nascutul lor nu seamana deloc cu imaginea bebelui perfect pe care o au ele in minte. Nici nu e de mirare. Nasterea este si pentru copil un eveniment traumatizant, care lasa urme. Din fericire, in cateva zile totul va trece si bebele tau va deveni cu adevarat piticul perfect pe care ti-l doresti. Iata la ce poti sa te astepti la prima ta intalnire cu bebe.
Are deja un dintisor
Legenda spune ca asa s-a nascut napoleon Bonaparte. Nu este imposibil, avand in vedere ca, inmomentul nasterii, dantura este deja formata si bine ascunsa sub gingii. Totusi, ceea ce seamana cu un dinte este adesea un chist gingival care va trece de la sine.
Are o vanataie pe capsor
Este foarte posibil, mai ales daca nasterea a fost asistata cu forceps sau vacuum. Ambele metode pot sa duca la formarea unor vanatai pe scalpul copilului. Este vorba de o pata de sange stransa sub piele, care va fi eliminata de la sine. Vebele poate sa aiba asa ceva, chiar daca s-a nascut 100% natural, pentru ca, in timpul expulziei se poate lovi cu capsorul de bazinul mamei, mai ales atunci cand ea are bazinul ingust.
Are capsorul deformat

Din nou, nu este nimic ciudat. Multi bebelusi se nasc asa. Din nou este de vina trecerea dificila prin bazinul mamei sau insturmentul folosit la nasterea asistata. Oasele craniului sunt foarte moi si maleabile la nou-nascuti si, in plus, ei au acea fontanela, care permite oaselor sa se suprapuna pentru a trece mai usor prin col si vagin. In orice caz, capsorul va lua forma normala, rotunjita in cateva zile de la nastere.

Are pielea foarte rosie

La nou-nascuti, nivelul hemoglobinei (o proteina care se afla in celulele rosii) in sange este foarte mare. Drept urmare, pielea copilului este rosie, mai ales daca el e marisor. Nu-ti face griji, nu va ramane asa. In cateva luni, nivelul hemoglobinei va scadea si pielea bebelui va reveni la culoarea normala.

Este «paros»

Orice fat este acoperit de un perisor fin, numit lanugo, care il protejeaza pe parcursul vietii intrauterine. Cu putin timp inainte de nastere, acest par cade. Insa uneori se intampla sa ramana pan ala nastere, cu atat mai mult daca bebele se naste prematur. Tot perisorul va cadea in cateva saptamani.


Are o pata sua mai multe pe piele

Daca nu este o vanataie provocata de trauma nasterii poate sa fie un semn din nastere.

Are pielea galbena

Coloratia galbena a pielii, numita si icter se datoreaza acumularii de bilirubina (un pigment care rezulta din degradarea hemoglobinei) si este frecventa la nou-nascuti. Ei produc mai multa bilirubina decata dultii, dar corpusorul incomplet dezvoltat nu este capabil sa o elimine in mod eficient. Medicul neonatolog trebuie sa masoare nivelul bilirubinei in sange si sa prescrie un tratament daca este necesar.

Pielea ii este «creata»

E normal sa fie asa, dupa ce bebele a petrecut atatea luni in lichid. Si noi patim asa dupa ce facem o baie mai lunga. In cateva zile pielea va deveni fina si dreapta.

Membrele ii sunt vinete

In primele saptamani sistemul sicrculator este imatur si nu reuseste sa irige bine extremitatile. Deci sa nu te miri daca bebele are degetelele si urechile albastre sau manutele si piciorusele reci. Maseaza-i degetelele pentru a le incalzi si pune-i sosetute in picioare.

Fetita are «menstruatie»

Evident, nu poate fi vorba de menstruatie la un nou-nascut. Insa fetitele pot avea o usoara sangerare vaginala, datorita hormonilor feminini pe care i-a primit de la mama. In cateva zile sangerarea se va opri.

Are sanii umflati

Din nou, vinovati sunt hormonii materni pe care bebele i-a primit in timpul nasterii. Fie ca este fetita, fie ca este baiat, poate sa aiba sanii umflati in primele zile de dupa nastere. Nu-i atinge si nu-i apasa, chiar daca vei observa o mica scurgere din mameloane.


Taguri articol:
prima intalnire bebe astepti

Autorul articolului "Prima intalnire cu bebe. La ce sa te astepti": Erika
07.04.2009

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Prima intalnire cu bebe. La ce sa te astepti"...

Alte articole
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu