Flu
 
 
 
 
Putem alege sexul copilului? Unii zic ca da. Ceea ce bunica ar considera o blasfemie, iar noi – un lucru imposibil din punct de vedere stiintific, a devenit, se pare, ceva ce putem controla.

Doctorul Shettles a propus inca din anii '60 diverse metode de a controla sexul copilului, insa abia acum metoda lui a devenit o moda. Metoda Shettles nu costa nimic, nu necesita tratamente medicale costisitoare si, in plus, pretinde medicul, este bazata pe fapte stiintifice.

Organismul mamei nu influenteaza in niciun fel sexul copilului. Spermatozoidul este cel care poarta cromozomii X si Y, ce dau sexul embrionului (De-ar fi stiut asta si Henric VIII inainte de a-si omora nevestele care nu-i daruiau baieti!), astfel daca un spermatozoid purtator de cromozom X fecundeaza ovulul, rezultatul va fi o fetita, iar daca un purtator de cromozom Y fecundeaza ovulul, vei avea un baietel. Dr. Shettles a descoperit ca spermatozoizii care poarta cromozomii X sunt diferiti de cei ce poarta cromozomii Y. De aceea, anumite circumstante favorizeaza un anumit tip de spermatozoid.
Spermatozoizii purtatori de cromozomi Y sunt mai mici si mai rapizi, dar sunt mai fragili si mor mai repede, pe cand cei purtatori de cromozomi X sunt mai inceti, dar traiesc mai mult, fiind mai rezistenti la mediul acid din colul cervical. Bazandu-se pe aceste caracteristici, dr. Shettles crede ca poti programa actul sexual si alege o pozitie asa incat sa-ti maresti sansele de a concepe un baietel sau o fetita, in functie de dorinte.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un baietel.

- Actul sexual trebuie sa aiba loc cat mai aproape in timp de momentul ovulatiei. Spermatozoizii cu cromozom Y vor trai indeajuns de mult incat sa ajunga la ovul si, fiind mai rapizi, vor ajunge la el inaintea celor cu cromozom X.

- Trebuie evitat sexul la patru-cinci zile inainte si dupa ovulatie. Ai voie doar o data chiar inainte de ovulatie si o data imediat dupa. Astfel, te asiguri ca un spermatozoid cu cromozom Y va ajunge la ovul.

- Alege pozitii care permit penetrarea profunda. Astfel, spermatozoizii vor ajunge mai aproape de col, unde mediul este mai potrivit pentru spermatozoizii fragili cu cromozom Y.

- Barbatul trebuie sa evite hainele si lenjeria stramta. Caldura omoara ambele tipuri de spermatozoizi, dar mai ales pe cei Y, care sunt mai fragili si mai mici.

- Femeia trebuie sa aiba orgasm, caci acesta mareste secretiile alcaline la nivelul vaginului, iar spermatozoizii cu cromozom Y vor putea supravietui mai mult.

Iata care sunt conditiile pentru a avea o fetita.

- Actul sexual trebuie sa aiba loc cu doua-trei zile inainte de ovulatie, apoi la doua-trei zile dupa ovulatie. Astfel, vor supravietui si vor putea fecunda ovulul numai spermatozoizii cu cromozom X, care sunt mai rezistenti si au o durata de viata mai lunga.

- Trebuie aleasa o pozitie cu penetrare superficiala. Astfel, spermatozoizii vor fi depusi la o oarecare distanta de colul uterin, si numai cei puternici, cu cromozom X, vor supravietui indeajuns de mult incat sa ajunga la ovul.

- Femeia nu trebuie sa aiba orgasm. Astfel, in vagin se va pastra un mediu acid, care nu este propice spermatozoizilor cu cromozom Y, dar care nu-i impiedica pe cei puternici, cu cromozom X sa ajunga la ovul.

Metoda Shettles nu a fost in totalitate dovedita stiintific, de aceea cei mai multi medici sunt inca rezervati in ce priveste sansele ei de reusita. Ba mai mult, daca ai probleme de fertilitate, nici nu este indicat sa o incerci avand in vedere ca poate mari perioada de timp necesara conceptiei. Vei avea parte de mai multe dezamagiri fara ca macar sa fie necesar. Insa, daca faci parte dintr-un cuplu fertil, daca ai deja doi baietei si vrei o fetita (sau invers), poate ca ar trebui sa incerci si aceasta metoda.

Autoarea urmatorului articol ai putea fi chiar tu!
Ai sfaturi pentru celelalte mamici? Ai trait un eveniment pe care vrei sa-l ni-l povestesti? Ai o poveste interesanta legata de sarcina ta, copii, sau viata de mamica? Stii vreo reteta care crezi ca le-ar placea si altor pici? Ai o lista cu adrese utile din orasul tau?
Trimite-ne textul tau pe adresa copilulmeu@flu.ro si noi il vom publica in sectiunea de articole a site-ului pentru ca si celelalte mamici sa poate profita de pe urma sfaturilor si a experientei tale.


Taguri articol:
putem alege sexul copilului

Autorul articolului "Putem alege sexul copilului?": Erika
03.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Putem alege sexul copilului?"...

Alte articole
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu