Flu
 
 
 
 
Evenimente la Muzeul de Geologie - 2-8 martie 2009 Muzeul National de Geologie gazduieste in perioada 17 octombrie 2008 – 31 martie 2009 expozitia itineranta „Fossil Art”.
Fossil Art este un eveniment remarcabil care reda imaginea unei lumi demult apuse in care vietuitoarele puteau crea “opere de arta” prin insasi existenta lor. Publicul va fi impresionat de unicitatea exponatelor si va descoperi prin intermediul acestora o reprezentare fascinanta a vietii: de la bacterii si scorpioni pana la dinozauri si oameni.
Urmele prezentate in cadrul acestei expozitii au fost studiate si interpretate de catre faimosul Dr. Dolf Seilacher. Mulajele au fost realizate de catre Hans Lüginsland, expert in mulaje la Universitatea Tübingen din Germania si tot lui ii revine meritul realizarii acestei expozitii.


Muzeul National de Geologie va invita pana pe 8 martie 2009 la Targul de Martisor.
Targul de Martisor organizat la Muzeul National de Geologie va pune la dispozitie o gama larga de obiecte pe care le puteti face cadou, de la flori de mina si elemente de decoratiuni interioare: piramide, sfere, obeliscuri, pasari de piatra, pana la obiectele de podoaba atat de indragite de doamne: coliere si cercei, inele si bratari, pandantive si brose din cristale naturale si slefuite etc.
Targul este deschis zilnic, in perioada 27 februarie – 8 martie, in intervalul orar 10.00-18.00.
Pretul de acces este de 7 lei/adult si 4 lei/redus.



La Muzeul National de Geologie are loc sambata, 7 martie si duminica, 8 martie, o noua intalnire din cadrul programului “Aventurile omului preistoric”. Copiii prescolari si scolari vor afla care au fost Primii pasi spre emancipare ai omului preistoric si vor incerca sa reproduca plastic aceste incercari.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Numarul maxim de copii participanti este de 15. Costul biletului este de 7 lei/copil.

La Muzeul National de Geologie are loc in luna martie lectia "Misterele continentelor de la miaza-noapte. Pe urmele conquistadorilor" din cadrul proiectului educational "Ocolul Pamantului in opt luni". Lectia isi propune o expeditie imaginara de la Polul Nord pana in apropierea Polului Sud, cu opriri asupra Americii de Nord, Centrale si de Sud.
Proiectul "Ocolul Pamantului in opt luni" este adresat claselor din ciclul primar care au parcurs lectiile introductive ale proiectului.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Costul biletului este de 4 lei/elev.


La Muzeul National de Geologie se desfasoara in luna martie lectia “Arborele genealogic al rocilor" din cadrul proiectului scolar "Pamantul in trei cuvinte: minerale, roci, fosile". In cadrul acestei lectii elevii vor afla ca rocile se clasifica in trei tipuri: sedimentare, vulcanice si metamorfice, in functie de modul de formare si de schimbarile la care au fost supuse.
Proiectul " Pamantul in trei cuvinte: minerale, roci, fosile" este adresat claselor din ciclul primar care au parcurs lectiile introductive ale proiectului.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Costul biletului este de 4 lei/elev.


Taguri articol:
evenimente muzeul geologie martie

Autorul articolului "Evenimente la Muzeul de Geologie - 2-8 martie 2009": Mesagerul
02.03.2009

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Evenimente la Muzeul de Geologie - 2-8 martie 2009"...

Alte articole
Mamaia Copiilor, la TVR
Mamaia Copiilor, la TVR
In perioada 3 - 6 iulie, TVR 1 si TVR International vor difuza, de la ora 20.15, cea de-a opta editie a Festivalului National de
Copiii decoreaza statiei de metrou
Copiii decoreaza statiei de metrou "Piata Victoriei"
Proiectul Bucharest metroART va decora statia de metrou Piata Victoriei cu ajutorul si pe baza creatiilor copiilor din aceste
Andreea Marin a adoptat o fetita din Africa
Andreea Marin a adoptat o fetita din Africa
Vedeta a primit vestea in dimineata de 7 iulie, de la Londra, dupa saptamani de asteptare. Este o adoptie la distanta, Andreea
Intalnirea de duminica, la muzeul Antipa
Intalnirea de duminica, la muzeul Antipa
Traim intr-o lume grabita, aglomerata, in care nimeni nu mai are timp sa admire natura, daramite sa o protejeze si sa o respecte.
Laboratorul Timpului Geologic, la Muzeul National de Geologie
Laboratorul Timpului Geologic, la Muzeul National de Geologie
Desi nu se preda foarte mult in scoli, istoria geologica a pamantul este un subiect pe cat de vast, pe atat de controversat si
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu