Flu
 
 
 
 
Tortilla de cartofi Ingrediente:

750 de grame de cartofi.
2 cepe mari.
8 linguri de ulei de masline presat la rece.
Sare.
Piper proaspat macinat.
6 oua.

Curatati cartofii de coaja si spalati-i. Taiati-i in felii subtiri. Curatati cepele si taiati-le pestisori. Intr-o tigaie inalta cu diametrul de 24-26 de cm, incalziti 4 linguri de ulei si adaugati ceapa. Lasati-o pana devine usor aurie. Cand este gata, puneti-o intr-un bol.

Puneti restul uleiului in tigaie si adaugati cartofii. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati cartofii sa se faca la foc mic timp de 20-25 de minute, intorcandu-i din cand in cand. Atunci cand sunt gata, vor fi moi, astfel incat ar putea fi zdrobiti cu usurinta. Nu trebuie sa se rumeneasca. Amestecati-i cu ceapa, asezonati cu sare si piper si lasati ca totul sa se raceasca putin.

Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati cartofii si ceapa. Amestecati. Puneti doua linguri de ulei la incins in tigaie si turnati apoi amestecul de mai sus. Lasati totul pe foc timp de 6-8 minute, miscand din cand in cand tigaia.

Intoarceti tortilla pe partea cealalta si mai lasati-o timp de sase minute. Se serveste taiata in triunghiuri, cu salata proaspata.
Se spune ca acest fel de mancare, unul comun in Spania, a fost inventat de un taran care a trebuit sa ospateze un rege infometat.


Taguri articol:
tortilla cartofi

Autorul articolului "Tortilla de cartofi": Amalia
04.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Tortilla de cartofi"...

Alte articole
Nu va este pofta de paella?
Nu va este pofta de paella?
Recunosc, sunt un mare fan al bucatariei mediteraneene, oricare ar fi tara de provenienta a respectivului fel de mancare. Paella
Musaca greceasca
Musaca greceasca
Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile
Friptura de miel cu sos de menta
Friptura de miel cu sos de menta
Ca tot se apropie sarbatorile de Paste, va prezentam o noua reteta pentru friptura de miel. Ingrediente: 4 pulpe de miel
Un alt fel de friptura de miel
Un alt fel de friptura de miel
Ca tot se apropie Sarbatorile de Paste, azi venim cu o sugestie legata de prepararea fripturii de miel, pe care o poti pune in
Vitel cu sos de ton la cuptor
Vitel cu sos de ton la cuptor
Am tot auzit ca aceasta carne este mai greu de pregatit, ca iese mai mereu tare, uscata sau mai stiu eu cum. Astazi va prezentam o
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu