Flu
 
 
 
 
Un alt fel de friptura de miel Ca tot se apropie Sarbatorile de Paste, azi venim cu o sugestie legata de prepararea fripturii de miel, pe care o poti pune in aplicare daca te-ai plictisit de vechile retete.

Este o reteta greceasca, grecii fiind mari consumatori de carne de oaie. Este usoara, iar friptura este delicioasa.

Ingrediente
O pulpa de miel (aproximativ 2 kilograme).
Sare.
Piper.
250 de grame de unt.
3 kg de iaurt de oaie (sau cel mai gras iaurt pe care-l gasesti la magazin).
6 oua.
6 linguri de faina.

Se freaca pulpa de miel cu sare si piper si apoi se intinde jumatate din cantitatea de unt pe toata suprafata ei. Se pune pulpa intr-o tava in care se toarna si o cana de apa. Se baga la cuptor la o temperatura medie.

Atunci cand carnea incepe sa se rumeneasca, iaurtul se amesteca pentru a se omogeniza intr-un castron. Se bat ouale separat cu sare si apoi se adauga faina. Peste ele, se toarna iaurtul.
Cand carnea este gata, se adauga amestecul de oua, iaurt si faina in tava odata cu restul de unt. Tava se reintroduce la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Pofta buna!


Taguri articol:
friptura miel

Autorul articolului "Un alt fel de friptura de miel": Iulia
04.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Un alt fel de friptura de miel"...

Alte articole
Nu va este pofta de paella?
Nu va este pofta de paella?
Recunosc, sunt un mare fan al bucatariei mediteraneene, oricare ar fi tara de provenienta a respectivului fel de mancare. Paella
Musaca greceasca
Musaca greceasca
Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile
Friptura de miel cu sos de menta
Friptura de miel cu sos de menta
Ca tot se apropie sarbatorile de Paste, va prezentam o noua reteta pentru friptura de miel. Ingrediente: 4 pulpe de miel
Tortilla de cartofi
Tortilla de cartofi
Ingrediente: 750 de grame de cartofi. 2 cepe mari. 8 linguri de ulei de masline presat la rece. Sare. Piper proaspat
Vitel cu sos de ton la cuptor
Vitel cu sos de ton la cuptor
Am tot auzit ca aceasta carne este mai greu de pregatit, ca iese mai mereu tare, uscata sau mai stiu eu cum. Astazi va prezentam o
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu