Flu
 
 
 
 
Vitel cu sos de ton la cuptor Am tot auzit ca aceasta carne este mai greu de pregatit, ca iese mai mereu tare, uscata sau mai stiu eu cum. Astazi va prezentam o reteta portugheza care contrazice aceasta legenda.

Ingrediente:
1,5 kg muschi de vitel.
3 linguri de zeama de lamaie.
2 cesti de apa.
2 linguri de pasta de sardine.
1 lingura de sare.
1 jumatate de lingura de piper.
3 frunze de dafin.
O jumatate de ceapa taiata pestisori.
3 catei de usturoi.

Pentru sos:
170 de grame de ton la conserva, maruntit.
1 lingura de sardine.
1 lingura de capere.
2 linguri de zeama de lamaie.
Sare.
Piper proaspat macinat.
3 linguri de maioneza.
3 linguri de smantana.

Pentru ornare:
Masline feliate.
Felii de lamaie.
Patrunjel.

Carnea se pune, fara a fi taiata, intr-o tava. Zeama de lamaie, apa, pasta de sardine, sarea si piperul se amesteca separat si se toarna peste carne. Se adauga frunzele de dafin, ceapa si usturoiul. Tava se introduce la cuptor, dupa ce acesta a fost incalzit in prealabil la 180 de grade. Se lasa la cuptor timp de 2 ore. Dupa aceea, se lasa la racit in lichidul rezultat.

Sosul: se amesteca tonul cu sardinele, caperele si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Smantana si maioneza se bat si ele mai intai separat, apoi cu tonul si restul ingredientelor.

Scoateti carnea de vitel si lasati-o sa se scurga. Apoi, taiati-o felii groase de un centimetru, pe care le puneti apoi pe un platou. Turnati sosul de ton peste ele si introduceti platoul in frigider, unde ar fi indicat sa ramana peste noapte.
Pentru servire, decorati cu masline, lamai si patrunjel.
Tovarasi buni la masa ar fi o salata mixta, paine alba si un rose rece.


Taguri articol:
vitel cuptor

Autorul articolului "Vitel cu sos de ton la cuptor": Iulia
04.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Vitel cu sos de ton la cuptor"...

Alte articole
Nu va este pofta de paella?
Nu va este pofta de paella?
Recunosc, sunt un mare fan al bucatariei mediteraneene, oricare ar fi tara de provenienta a respectivului fel de mancare. Paella
Musaca greceasca
Musaca greceasca
Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile
Friptura de miel cu sos de menta
Friptura de miel cu sos de menta
Ca tot se apropie sarbatorile de Paste, va prezentam o noua reteta pentru friptura de miel. Ingrediente: 4 pulpe de miel
Tortilla de cartofi
Tortilla de cartofi
Ingrediente: 750 de grame de cartofi. 2 cepe mari. 8 linguri de ulei de masline presat la rece. Sare. Piper proaspat
Un alt fel de friptura de miel
Un alt fel de friptura de miel
Ca tot se apropie Sarbatorile de Paste, azi venim cu o sugestie legata de prepararea fripturii de miel, pe care o poti pune in
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu