Flu
 
 
 
 
Dieta lui pentru fertilitate Iti iei vitaminele, mineralele, mananci sanatos si faci miscare pentru a te asigura ca poti deveni cat mai curand mama unui copil sanatos. Practic tii o dieta pentru fertilitate. Viitorul tata face aceleasi lucruri? Daca nu exista vitamine prenatale pentru barbati, nu inseamna ca ei nu se pot pregati pentru conceperea unui copil. Alimentatia si modul lor de viata pot sa influenteze sansele cuplului de a avea urmasi sanatosi.

In 30% din cazuri, infertilitatea cuplului se datoreaza barbatului, iar in 20% din cazuri se datoreaza ambilor parteneri, ceea ce inseamna ca, in jumatate din cazurile de infertilitate, barbatul este responsabil macar partial. Uneori exista o problema medicala, care afecteaza calitatea sau numarul spermatozoizilor, insa de cele mai multe ori, modul de viata dezordonat si excesele fac ca un barbat sa fie infertil.
Prima schimbare pe care o poate face este sa renunte la substantele nocive, sau cel putin sa reduca mult cantitatea consumata. In aceasta categorie, intra fumatul, care reduce drastic numarul de spermatozoizi si motilitatea lor, dar si steroizii, care fac ca spermatozoizii sa lipseasca complet din lichidul seminal. La 10-20 de luni dupa disparitia din corp a substantei nocive, spermatozoizii revin la normal. Desi nu a fost stabilita o legatura clara intre fertilitatea masculina si consumul de alcool, cel mai intelept este ca barbatul care vrea sa devina tata sa renunte la alcool macar pentru o perioada.

A doua mare schimbare este o dieta echilibrata, bogata in substante care protejeaza spermatozoizii. Cele mai multe studii de specialitate vorbesc despre cateva minerale si vitamine.

In prostata si testicole, se gasesc cantitati mari de zinc si s-a descoperit ca tratamentul cu acest mineral la barbatii infertili mareste numarul de spermatozoizi si motilitatea lor. Cantitati mari de zinc se gasesc in fructele de mare, carnea rosie, nuci si seminte.
Unele studii au aratat ca seleniul ar mari fertilitatea la barbati. Pentru ca rezultatele lor nu sunt inca acceptate de toti specialistii, nu se recomanda suplimentele cu seleniu, insa se pot pot consuma broccoli si cereale integrale, care sunt bogate in acest mineral.

Vitamina C, mai precis antioxidantii pe care ii contine, protejeaza ADN-ul spermatozoizilor facandu-i mai rezistenti si reducand riscul de malformatii la copil. Totusi, nu trebuie depasita doza zilnica recomandata, caci excesele de vitamina C se pare ca ar fi provocat unele cazuri de infertilitate, atat masculina, cat si feminina.

Amino-acidul cunoscut sub denumirea de L-carnitina se afla in cantitati mari in epididim, "vasul" in care spermatozoizii ajung la maturitate. Barbatii infertili au un nivel foarte scazut de carnitina si s-a constatat ca suplimentele continand acest amino-acid maresc numarul de spermatozoizi si motilitatea lor. Sunt indicate numai suplimentele farmaceutice, de calitate.

Aceste mici schimbari in modul de viata al barbatului au avantajul ca sunt usor de facut si reprezinta o metoda neinvaziva de a mari fertilitatea. Din pacate, ele nu se compara ca si eficienta cu tratamentele medicale si trebuie adoptate in idea ca "nu strica sa...". Nu toti cei care vor copii ii vor avea doar facand aceste schimbari in viata lor. O simpla dieta nu poate vindeca problemele medicale care provoaca infertilitatea, fie ea masculina sau feminina.

Autoarea urmatorului articol ai putea fi chiar tu!
Ai sfaturi pentru celelalte mamici? Ai trait un eveniment pe care vrei sa-l ni-l povestesti? Ai o poveste interesanta legata de sarcina ta, copii, sau viata de mamica? Stii vreo reteta care crezi ca le-ar placea si altor pici? Ai o lista cu adrese utile din orasul tau?
Trimite-ne textul tau pe adresa copilulmeu@flu.ro si noi il vom publica in sectiunea de articole a site-ului pentru ca si celelalte mamici sa poate profita de pe urma sfaturilor si a experientei tale.


Taguri articol:
dieta pentru fertilitate

Autorul articolului "Dieta lui pentru fertilitate": Erika
03.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Dieta lui pentru fertilitate"...

Alte articole
Cand concepem primul copil?
Cand concepem primul copil?
Care este varsta ideala pentru a avea primul copil? Toata lumea va raspunde "Atunci cand esti pregatita". Adica atunci cand ai
Cauzele infertilitatii feminine
Cauzele infertilitatii feminine
Lupta cu infertilitatea este una personala si. de cele mai multe ori, secreta. Dar cuplurile care se confrunta cu aceasta problema
Putem alege sexul copilului?
Putem alege sexul copilului?
Unii zic ca da. Ceea ce bunica ar considera o blasfemie, iar noi – un lucru imposibil din punct de vedere stiintific, a devenit,
Dieta ta pentru fertilitate
Dieta ta pentru fertilitate
Cand iti doresti un copil, expresia "esti ceea ce mananci" devine mai mult decat o zicala. Ceea ce mananci iti afecteaza intregul
Fertilitatea in Romania, intre intentie si declin
Fertilitatea in Romania, intre intentie si declin
Bucuresti, 4 iulie 2008 - Diferentele dintre numarul de copii doriti si al celor nascuti pot fi reduse prin politici sociale
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu