Flu
 
 
 
 
Copilul tau la doi ani Pana la aceasta varsta, copilul tau a crescut din toate punctele de vedere. Probabil ca esti si tu uimita sa constati cate poate face un copil de doi anisori.

Acum este capabil sa-si exprime sentimentele in diferite moduri: prin plans, ras, batai din picioare, cuvinte. Cert este ca nu ai cum sa nu-ti dai seama ce gandeste copilul tau. Incurajeaza-l sa-si exprime sentimentele si emotiile.

Probabil ca a pierdut deja in mare parte grasimea de bebelus si incepe sa aiba o silueta mai alungita si mai subtire. De acum, poti incepe sa ai grija de dieta lui. Este recomandat sa reduci mult grasimile pentru a-l mentine pe cel mic la o greutate sanatoasa. Obezitatea este o problema reala pentru copii, iar obiceiurile alimentare care se formeaza la aceasta varsta sunt greu de schimbat mai tarziu.

Inca de la 18 luni, unii copii incep sa isi da seama cand trebuie sa urineze sau cand urmeaza sa aiba un scaun, deci la doi ani ar trebui deja sa te poata anunta ca are nevoie de olita. Daca inca nu se intampla asta, mai ai putina rabdare. Unii copii recunosc senzatia, dar nu sunt inca gata sa foloseasca olita. Iti poti da seama ce urmeaza daca cel mic se ghemuieste intr-un colt sau se indeparteaza brusc in timpul jocului.

Deja ar trebui sa poti lega o conversatie cu micutul tau. Intelege in mare parte ceea ce spui, atata timp cat folosesti cuvintele potrivite, dar evident, nu iti poate vorbi ca un adult. Vocabularul lui ar trebui sa cuprinda peste 50 de cuvinte, dintre cele mai uzuale. Desi cunoaste aceste cuvinte, probabil ca nu le poate pronunta foarte corect. In urmatorii ani, va stalci cuvintele, dar ascultandu-l des vei reusi sa-i intelegi limbajul. Acum invata sa lege cuvintele pe care le stie in propozitii si probabil ca poate rosti propozitii scurte din doua cuvinte. Raspunde-i, vorbeste-i des, citeste-i povesti si discuta cu el pe marginea unei poze pentru a-l incuraja sa foloseasca tot mai multe cuvinte.

Multi copii de doi ani incearca sa fredoneze cantecele pe care le aud cel mai des. Incurajeaza-l sa faca asta chiar daca rezultatul nu seamana deloc cu cantecul original.

Coordonarea motorie fina este din ce in ce mai dezvoltata. Copilul ar trebui sa poata desena folosind linii. Stimuleaza-i creativitatea oferindu-i culori si hartie. Multi copii sunt fascinati de ceea ce pot crea si vor petrece destul timp desenand. Roaga-l sa-ti explice ce a desenat si comentati impreuna mica opera de arta. Fiecare joc il invata cate ceva despre lumea inconjuratoare. Acum stie deja mai multe despre lucrurile din jur. De exemplu, stie ca unele lucruri nu se pot manca si nu trebuie puse in gurita.

Si capacitatile motorii grosiere sunt mult mai dezvoltate. Copilul tau poate merge foarte bine si chiar poate alerga. Totusi, nu este foarte sigur pe propriile picioare, mai ales la viteze mari. Inca nu poate sa aprecieze corect inaltimea unei trepte, iar uneori incearca sa alerge mai repede decat ii permite echilibrul inca fragil.

Majoritatea copilasilor de doi ani pot sa categoriseasca obiectele in functie de forma, culoare, tip si prefera jocurile cu obiecte de diferite forme si culori. Deja isi dau seama cand lucrurile nu se potrivesc cu realitatea. Va sti ca e ceva in neregula daca ursuletul are un singur ochi sau daca papusa nu are par. De asemenea, are notiunea spatiului si intelege unde sunt anumite obiecte, chiar si fara sa le vada.

Pe masura ce isi dezvolta independenta vei auzi tot mai des cuvantul "nu". Oricat de neplacut ar fi, gandeste-te ca este o etapa esentiala pentru dezvoltarea copilului tau. Inca nu se poate vorbi de o viata sociala. Micutul tau se poate juca alaturi de alti copii, dar nu te astepta sa interactioneze propriu-zis cu acestia.


Taguri articol:
copilul

Autorul articolului "Copilul tau la doi ani": Erika
03.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Copilul tau la doi ani"...

Alte articole
Cura de slabire la copii
Cura de slabire la copii
Daca bunicii nostrii considerau ca un copil frumos este un copil grasut, astazi stim ca un copil grasut are toate sansele sa
Copilul tau la un an
Copilul tau la un an
Copilul tau este mai receptiv si poate intelege ce i se spune, deci il poti invata sa te ajute. Transforma curatenia intr-un joc,
Copilul tau la trei ani
Copilul tau la trei ani
Universul copilului tau a inceput sa se largeasca si acum cuprinde mult mai multe locuri, persoane si situatii. Este gata sa
Copilul tau la patru ani
Copilul tau la patru ani
La patru ani de la nastere, ai un pusti energic, sociabil si independent. Deja s-ar putea sa refuze ajutorul tau in situatii in
Copilul tau la cinci ani
Copilul tau la cinci ani
Micutul tau s-a transformat intr-un pusti vorbaret si plin de energie. E tot timpul in miscare si nu-i tace gura nici macar un
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu