Flu
 
 
 
 
Copilul tau la noua luni Copilul

Vederea bebelusului este aproape la fel de dezvoltata ca si a ta. Inca vede cel mai bine obiectele aflate aproape, dar poate sa recunoasca figuri si obiecte aflate in partea opusa a camerei. Culoarea ochilor se apropie de cea finala, dar este posibil sa observi si de acum incolo usoare schimbari.

In mod normal, nu ar trebui sa faca primii pasi decat peste cateva luni, dar daca ai un copil foarte energic si perseverent, s-ar putea sa inceapa chiar de pe acum sa mearga singur, la inceput sprijinindu-se de mobila, apoi fara niciun ajutor. Incurajeaza-i incercarile de a se ridica in picioare. Probabil ca are picioarele putin strambe si talpile plate. Aceste probleme se vor remedia in curand. Medicii recomanda ca micutii de aceasta varsta sa nu poarte inca incaltaminte, pentru ca talpile si muschii picioarelor sa se dezvolte armonios.

Copilul tau a inceput sa se obisnuiasca cu lucrurile si persoanele care il inconjoara. Cum ii place rutina si evenimentele previzibile, calatoriile sau chiar si drumurile mai scurte alaturi de el pot fi dificile, mai ales daca mergi intr-un loc pe care nu l-a mai vazut, alaturi de persoane pe care nu le cunoaste. Pregateste-te pentru cateva reprize de plans si fii gata sa-i distragi atentia prin gesturi si jucarii care ii plac.

La noua luni, copiii incep sa-si aminteasca unele lucruri. Poate sa tina minte unde a lasat jucaria sau sa imite comportamente pe care le-a vazut cu cateva zile in urma. Deocamdata, memoria este de scurta durata. Abia la doi sau trei ani, se va dezvolta memoria constienta, de lunga durata.

Mamica

Nu este deloc usor sa ai grija de un copil care se deplaseaza singur si nu intelege pericolele care il pasc la tot pasul. Atunci cand simti ca te enervezi, ofera-ti cateva minute de pauza. Pune-l pe micut in patutul lui si retrage-te intr-o alta camera pentru a te calma, iar, din cand in cand, roaga un bunic sau o prietena sa aiba grija de el. Putina odihna si relaxare te ajuta nu numai pe tine, ci si pe bebelus, care va avea o mamica vesela si bine dispusa.

Pe masura ce copilul creste, apar divergente intre mama si tata in legatura cu educatia pe care o va primi cel mic. Fiecare din parinti a crescut intr-un alt mediu si are alte pareri despre educatia unui copil, fie el si un bebelus. Expuneti-va parerile si discutati-le pentru a cadea de acord asupra educatiei celei mai potrivite pentru copilul vostru. Multe persoane din jurul vostru, incepand cu bunicii si terminand cu prietenii, vor dori sa intervina oferindu-va sfaturi si criticandu-va pentru felul in care va cresteti copilul.

Nu are rost sa creezi conflicte in familie sau in cercul de prieteni, dar nici nu poti sa iti cresti copilul asa cum vor ceilalti, deci cel mai usor in asemenea situatii este sa zici ca ei si sa faci ca tine.


Taguri articol:
copilul noua luni

Autorul articolului "Copilul tau la noua luni": Erika
03.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Copilul tau la noua luni"...

Alte articole
De ce plange bebelusul?
De ce plange bebelusul?
Visul oricarui parinte este un bebelus cuminte care doarme toata noaptea si jumatate din zi, se joaca in liniste in restul
Mamica si nou-nascutul
Mamica si nou-nascutul
Copilul Pentru ca pana acum a stat ghemuit in uter, copilul tau va avea tendinta sa stea la fel de ghemuit, cu bratele indoite
Copilul tau la o luna
Copilul tau la o luna
Copilul Copilul tau poate acum sa gangureasca si sa se incrunte pentru a-si exprima sentimentele. Unii copii pot chiar sa rada.
Copilul tau la doua luni
Copilul tau la doua luni
Copilul La doua luni, copilasul tau poate sa faca diferenta intre vocile cunoscute si alte sunete. Vei observa ca devine
Copilul tau la trei luni
Copilul tau la trei luni
Copilul Fa-ti timp si citeste-i bebelusului tau. Chiar daca nu intelege ce spui, ii va face placere si ii va fi foarte util sa
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu