Flu
 
 
 
 
A patra saptamana de sarcina Copilul

Din aceasta saptamana, copilul tau se transforma in embrion. Are marimea unei seminte de mac si este format din doua straturi: epiblastul si hipoblastul, din care se vor forma organele interne si partile corpului. Pana in spatamana a zecea, copilul tau va avea setul complet de organe interne si unele dintre ele chiar vor incepe sa functioneze. Tocmai de aceea, acum incepe sa fie foarte vulnerabil, dezvoltarea lui putand fi pusa in primejdie de substantele care patrund in corpul tau.

Placenta inca incomplet dezvoltata este si ea formata din doua straturi. Celulele ei sunt prinse in mucoasa uterina formand mici tunele prin care sangele circula catre embrion. La sfarsitul acestei saptamani, placenta va fi in sfarsit complet dezvoltata.

Deja exista sacul amniotic umplut cu lichid, care va proteja copilul pana la nastere si un sac embrional care produce celulele rosii ale sangelui si transporta catre embrion substantele nutritive pana in momentul cand placenta va fi gata sa-si faca treaba.

Mamica

In cursul acestei sapatamani poti afla ca esti insarcinata. Pentru ca rezultatele sa fie sigure, asteapta pana la sfarsitul saptamani, apoi fa testul de sarcina. Poti incerca si acum, dar este posibil ca rezultatul sa nu fie corect. Daca testul este pozitiv ar fi indicat sa mergi la primul control prenatal. Informeaza obstetricianul daca suferi de o boala cronica sau iei vreun medicament. Doza de acid folic trebuie sa creasca la 600 mg pe zi sau in functie de recomandarile medicului.

Urmatoarele sase saptamani sunt extrem de importante pentru dezvoltarea normala a copilului. Orice substanta care patrunde in corpul tau va ajunge si la el, prin placenta.

Daca testul de sarcina este negativ, dar menstruatia inca nu apare, repeta-l saptamana viitoare. Unele teste nu sunt la fel de sensibile ca celelalte si este posibil sa nu poata detecta sarcina in saptamana a patra.


Taguri articol:
patra saptamana sarcina

Autorul articolului "A patra saptamana de sarcina": Erika
03.07.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "A patra saptamana de sarcina"...

Alte articole
A doua saptamana de sarcina
A doua saptamana de sarcina
Copilul Saptamana trecuta, datorita nivelurilor crescute de estrogen si progesteron, uterul tau a format un tesut bine
A treia saptamana de sarcina
A treia saptamana de sarcina
Copilul In acest moment, copilul tau nu este decat o "minge" de celule care se inmultesc in ritm rapid. Dupa ce aceasta
A cincea saptamana de sarcina
A cincea saptamana de sarcina
Copilul Embrionul incepe sa se dezvolte intr-un ritm rapid. Deocamdata are dimensiunile unei seminte de susan si seamana mai
A sasea saptamana de sarcina
A sasea saptamana de sarcina
Copilul Incep sa se formeze gura, urechile si nasucul. Copilul tau are un capsor supradimensionat cu niste pete negre in
A saptea saptamana de sarcina
A saptea saptamana de sarcina
Copilul Desi este inca un embrion, copilul tau este de doua ori mai mare decat saptamana trecuta. Incep sa se dezvolte mainile
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu