Flu
 
 
 
 
Relatia parintilor cu educatoarele Gradinita este un pas important pentru copii si pentru parinti, iar a avea o educatoare buna pentru copilul tau este esential. Dar daca nu se intampla asa? Poate ceilalti parinti v-au spus ceva ce v-a nelinistit, poate educatoarea este noua si inca nu s-a acomodat sau poate va aminteste de o persoana pe care nu o agreetai si lista poate continua.

Dupa 33 de ani de predate, educatoarea Bonnie Brown Walmsley din Clifton, New York, autoarea cartii «Gradinita: Sunteti pregatiti sau nu?» a vazut mii de copii si familii care au facut acest pas, aducandu-si copiii la gradinita. Pentru multi din ei aceasta tranzitie este placuta si usoara, dar pentru altii apar piedici neasteptate: au nimerit o educatoare “nepotrivita”.

Este un moment crucial pentru parinti si toti vor ca lucrurile sa mearga bine. Ce trebuie sa faceti daca aveti un presentiment negativ in privinta educatoarei si ce nu ar trebui sa faceti? Iata cateva sfaturi utile:

Aveti grija la zvonurile auzite de la ceilalti parinti

“Parintii isi impartasesc experientele cu educatoarele, bune sau rele”, spune Walmsley, “asa cum altii o fac cu medicul lor”. Adevarul e ca ceea ce unora le place, altora nu le convine. Doar pentru ca educatoarea nu a fost placuta de copilul vecinului, nu inseamna ca nu va fi o educatoare foarte buna pentru copilul dumneavoastra. “Dati-i o sansa educatoarei, lasati lucrurile sa evolueze si incercati sa va formati propriile impresii”, spune Walmsley. In prima zi educatoarea e foarte ocupata sa ii obisnuiasca pe copii, dar programul va arata foarte diferit peste o saptamana.

Pastrati o atitudine pozitiva in fata copilului

Walmsley ne spune: “Amintiti-va ca majoritatea celor care merg la gradinita isi iubesc educatoarele”. Nu influentati atitudinea copilului dumneavoastra cu propriile ingrijorari. Poate nu va place acea persoana, dar acest lucru nu inseamna ca cel mic nu va avea experiente foarte bune cu ea”. Faceti tot ce va sta in putinta pentru ca cel mic sa sa bucure de orele petrecute la gradinita si aveti incredere ca lucrurile vor decurge bine.

Daca aceste indoieli nu dispar, vorbiti intai cu educatoarea

Walmsley spune ca “Dupa o perioada de acomodare, daca inca sunteti ingrijorat, puneti-i intrebari educatoarei, dar nu o acuzati”. Incercati sa puneti accent pe informatii si nu pe acuzatii. De exemplu, puteti sa ii comunicati educatoarei faptul ca micutul dumneavoastra are unele dificultati atunci cand este pus sa faca unele activitati ce presupun folosirea unei foarfeci, decat sa ii spuneti: “L-ati pus sa lucreze cu foarfeca cinci zile la rand si e prea greu pentru el!”

Vorbiti cu directorul numai dupa ce ati avut discutii cu educatoarea.

Daca inca aveti motive de ingrijorare in legatura cu copilul dumneavoastra, puteti sa ii cereti ajutorul directorului. Dar aveti grija. Prima intrebare pe care o veti auzi va fi: “Ati vorbit cu educatoarea?”. Inca o data, concentrati-va pe informatiile referitoare la nevoile de invatare ale copilului. Daca observati la cel mic dificultati de invatare sau daca exista probleme speciale acasa, este momentul sa spuneti acest lucru, astfel incat personalul gradinitei sa poata face cele mai bune alegeri pentru copil. In foarte putine cazuri se va decide daca e cazul sa mutati copilul la alta educatoare. Se procedeaza asa doar in situatii extreme si nu este o practica ce va da roade mereu.

Mai bine discutati cu educatoarea si incercati sa remediati problemele. Primele saptamani de la gradinita pot fi la fel de grele pentru parinti, cum sunt si pentru copii. Educatoarele de la gradinita inteleg acest lucru si vor ca si dumneavoastra sa aiba o relatie cat mai buna cu copiii.


Taguri articol:
relatia parintilor educatoarele

Autorul articolului "Relatia parintilor cu educatoarele": Gradinite.com
18.03.2009

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Relatia parintilor cu educatoarele"...

Alte articole
Cura de slabire la copii
Cura de slabire la copii
Daca bunicii nostrii considerau ca un copil frumos este un copil grasut, astazi stim ca un copil grasut are toate sansele sa
Copilul tau la un an
Copilul tau la un an
Copilul tau este mai receptiv si poate intelege ce i se spune, deci il poti invata sa te ajute. Transforma curatenia intr-un joc,
Copilul tau la doi ani
Copilul tau la doi ani
Pana la aceasta varsta, copilul tau a crescut din toate punctele de vedere. Probabil ca esti si tu uimita sa constati cate poate
Copilul tau la trei ani
Copilul tau la trei ani
Universul copilului tau a inceput sa se largeasca si acum cuprinde mult mai multe locuri, persoane si situatii. Este gata sa
Copilul tau la patru ani
Copilul tau la patru ani
La patru ani de la nastere, ai un pusti energic, sociabil si independent. Deja s-ar putea sa refuze ajutorul tau in situatii in
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu