Flu
 
 
 
 
Parinte vs. Profesor Stim cu totii ca meseria de parinte nu este tocmai una usoara, ba din contra, este cu norma intreaga, cu o fisa a postului lunga cat “o zi de post”, implica training continuu, sarcini si atributii coplesitoare, responsabilitati si decizii dificil de luat, care in final se materializeaza in recompense cuantificate in raport cu volumul de pupici pe zi, dar si in satisfactii personale legate de dezvoltarea frumoasa si progresul intelectual al copiilor nostri.

Engleza – de la ce varsta?

O astfel de decizie ne propunem sa dezbatem in cele ce urmeaza, si anume: de la ce varsta ar trebui sa invete copilul o limba straina?
Se spune ca, cu cat incepi mai devreme sa inveţi o limba straina, cu atat iţi va fi mai uşor, in special in ceea ce priveşte inţelegerea şi dobandirea accentului in limba respectiva.

Specialistii au concluzionat ca varsta cea mai potrivita pentru a invata o o limba straina este intre 2 si 7 ani, iar noi, parintii ne-am convins de acest fapt vazand usurinta cu care copiii asimileaza cuvinte noi zi de zi si se adapteaza in interactiunea cu cei din jur.

De ce sa invete copiii o limba straina? De ce engleza ?
Unul dintre motive este acela ca limba este principalul instrument interactiv de socializare. Copilul nu foloseste doar cuvinte ci impartaseste experiente, invata sa fie politicos, sa respecte reguli, sa isi exprime personalitatea.

Un curs de limba engleza cu un profesor competent il va invata pe copil mai mult decat un vocabular, il va ajuta sa isi dezvolte competentele sociale de la un simplu «Thank you», pana la cunoasterea, integrarea si adaptarea la noi culturi si civilizatii cu care copilul vine in contact.

Pe de alta parte, ne dorim pentru copiii nostri un sistem de invatare modern, ne dorim ca ei sa se joace, sa isi consume energia intr-un mod distractiv, sa fie cat mai creativi si sa isi dezvolte personalitatea natural.

Pentru aceasta sunt de preferat cursurile integrate, care combina o componenta activa de limba si o materie cu aplicatii practice atragatoare pentru copii cum ar fi engleza si arta, care ii vor invata doua lucruri deodata si ii vor antrena in invatarea prin joc.

Cum controlam progresele copiilor nostri in urma unor astfel de cursuri?
La varste mici este dificil pentru ca rezultatele nu se arata rapid, intr-o maniera spectaculoasa ci se lasa descoperite in functie de personalitatea copiilor.
Putem cere profesorilor o lista a vocabularului pasiv pe care copilul urmeaza sa si-l insuseasca si o estimare a unui termen cand copilul va incepe sa il utilizeze activ, precum si o serie de materiale care ne vor ajuta atat sa urmarim progresele, cat si sa exersam cu copilul, sa participam la procesul de invatare impreuna cu el.

Astfel de cursuri pot determina transformarea industriei de predare si invatare intr-un proces de motivare pentru copiii nostri, de identificare si rezolvare a diverselor situatii sociale, cu metode interactive si rezultate vizibile ce vor recompensa rapid eforturile noastre, ale parintilor si entuziamul copiilor.

Suntem parinti si profesori in acelasi timp si depinde de noi sa ne educam copiii si sa ii pregatim pentru o cariera. Un profesor modern de limbi straine, aplica metoda integrata de predare, iar rezultatele sunt mult mai bune decat cele obtinute prin metodele clasice.


Taguri articol:
parinte profesor

Autorul articolului "Parinte vs. Profesor": Valentina Cristea, profesor de limba engleza
06.07.2009

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Parinte vs. Profesor"...

Alte articole
Temele pentru acasa - o problema?
Temele pentru acasa - o problema?
In multe familii, momentul temei este unul tensionat si neplacut. Parintii se enerveaza, copiii nu inteleg ce li se explica si
Casa ta, o jungla pentru copil
Casa ta, o jungla pentru copil
Multi parinti tineri se tem de momentul cand copilul lor va trebui sa mearga singur pe strada, imaginandu-si ca orasul este o
Copilul meu – un mic bataus?
Copilul meu – un mic bataus?
Mare este mirarea unei mame care afla ca scolarul ei, ingeras dulce acasa, devine in colectivitate un mic monstru care bate alti
Guma de mestecat
Guma de mestecat
Mestecatul gumei este cel mai comun obicei din lume, in fiecare an cunsumandu-se sute de mii de tone. Nu e de mirare ca in jurul
Bolile copilariei: oreionul
Bolile copilariei: oreionul
Parotidita epidemica, numita popular oreion, este o boala infectioasa contagioasa, ce apare de obicei la copii, fiind provocata de
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu