Flu
 
 
 
 
Chilindron de pui Este un fel de mancare spaniol ce se consuma foarte frecvent in regiunile Aragon si Navarra, usor de facut, potrivit pentru sezonul estival.

Ingrediente:

1 pui de aproximativ 1,5 kilograme (se pot folosi si piept dezosat sau pulpe, dupa preferinte).
100 de grame de jambon de Serrano (poate fi inlocuit cu prosciutto).
6 ardei grasi (pentru un aspect mai apetisant, ar fi preferabil sa fie de culori diferite).
1 ceapa.
5 catei de usturoi.
1 legatura de patrunjel.
4 rosii.
5 linguri de ulei de masline.
Sare.
Piper negru.
250 de ml de vin rosu sec.

Spalati puiul in apa rece si lasati-l sa se scurga bine. Taiati-l in opt bucati. Taiati jambonul si ardeii grasi in felii subtiri si lungi. Puneti aceste ingrediente separat.

Taiati ceapa si usturoiul in bucatele mici. Curatati rosiile de pielite, indepartati semintele si taiati-le marunt. Incingeti 4 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi. Lasati-le pe foc pana cand incep sa se rumeaneasca. Adaugati patrunjelul taiat si rosiile cu sare si piper. Lasati vasul pe foc timp de 10 minute.

Intr-un vas mai incapator, preferabil de teflon, puneti jambonul si carnea de pui, intr-o lingura de ulei. Lasati-le sa se rumeneasca usor. Adaugati si ardeiul gras, usturoiul ramas si amestecul de mai sus (ceapa, rosii, usturoi).

Condimentati totul cu sare si piper, turnati si vinul rosu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati-l la foc mediu timp de o ora, amestecand din cand in cand. Cand e gata, adaugati si cateva frunze de patrunjel proaspat.

Pofta buna!


Taguri articol:
chilindron

Autorul articolului "Chilindron de pui": Amalia
13.08.2008

Vezi ce a mai scris autorul articolului "Chilindron de pui"...

Alte articole
Nu va este pofta de paella?
Nu va este pofta de paella?
Recunosc, sunt un mare fan al bucatariei mediteraneene, oricare ar fi tara de provenienta a respectivului fel de mancare. Paella
Musaca greceasca
Musaca greceasca
Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile
Friptura de miel cu sos de menta
Friptura de miel cu sos de menta
Ca tot se apropie sarbatorile de Paste, va prezentam o noua reteta pentru friptura de miel. Ingrediente: 4 pulpe de miel
Tortilla de cartofi
Tortilla de cartofi
Ingrediente: 750 de grame de cartofi. 2 cepe mari. 8 linguri de ulei de masline presat la rece. Sare. Piper proaspat
Un alt fel de friptura de miel
Un alt fel de friptura de miel
Ca tot se apropie Sarbatorile de Paste, azi venim cu o sugestie legata de prepararea fripturii de miel, pe care o poti pune in
Comentarii
posteaza si tu un comentariu
 
 
Nume
*camp obligatoriu
 
 
Mail (nu va fi publicat)
*camp obligatoriu
 
 
Website
 
 
 
 
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu